Obuolių actas – ne tik puikus prieskonis salotoms ar marinavimui, bet ir senovinis sveikatos eliksyras. Jo naudą pripažįsta ir šiuolaikinė medicina: gerina virškinimą, stiprina imunitetą, valo organizmą, mažina cukraus kiekį kraujyje ir net padeda prižiūrėti odą bei plaukus.
salotos
atsitiktinis
Birželis daugeliui atrodo kaip vėlyvas metas sėjai – juk pagrindiniai pavasariniai darbai jau atlikti. Tačiau iš tiesų birželis – puikus antras šansas sodininkams ir daržininkams. Šiluma, ilgos dienos ir sušilusios dirvos sąlygos leidžia sėkmingai sėti nemažai daržovių ir prieskoninių žolelių, kurios spės užaugti dar iki rudens.
Liepa – tikras skonių, kvapų ir spalvų mėnuo. Sodininkų ir turgelių prekystaliai lūžta nuo šviežių gėrybių, o mūsų organizmas natūraliai trokšta lengvesnio, vandeningo ir maistingo maisto.
Šios aštriai marinuotos daržovės ne tik gardžios, bet ir sveikos – be dirbtinių priedų, pagaminamos per keliolika minučių ir suteikia galimybę išnaudoti sezono gėrybes.
Karštomis vasaros dienomis vis dažniau ieškome ne tik skanių, bet ir gaivinančių patiekalų. O kas gali būti vasariškiau nei sultingas arbūzas? Ši vaisinė salotų idėja sužavės ne tik skonio receptorius, bet ir taps tikra stalo pažiba – ypač, kai patiekiama išradingai dekoruotame arbūzo dubenyje.
Salotos – tai puikus būdas praturtinti savo mitybą šviežiomis daržovėmis ir vaisiais. Šiandien siūlome išbandyti netikėtą, bet ypatingai skanų derinį: apelsinai, burokėliai ir graikiniai riešutai.
Rukola – tai ne tik stilingas priedas salotoms ar picos viršui. Ši tamsiai žalia, šiek tiek aštroko skonio lapinė daržovė pastaraisiais metais tapo itin populiari tiek Lietuvos restoranų meniu, tiek mūsų namų virtuvėse.
Cukinija – viena universaliausių vasaros daržovių. Ji nebrangi, lengvai užauginama net balkone, nekaloringa, švelnaus skonio, bet... dažnai nustumta į sriubų ar apkepų kampą.
Agurkai – viena mėgstamiausių daržovių lietuvių daržuose. Sultingi, traškūs ir puikiai tinkantys tiek salotoms, tiek rauginimui ar konservavimui.
Holivude, kur neblėstančio grožio ir išpuoselėtos kūno formos yra beveik tokios pat įprastos kaip ir blyksintys paparacių fotoaparatai, natūralu stebėtis
Virti kiaušiniai – vienas universaliausių produktų mūsų virtuvėje: tinka tiek pusryčiams, tiek piknikui, tiek salotoms ar net šventiniam stalui. Tačiau daugelis vis dar nežino, kiek laiko virti kiaušiniai išlieka saugūs vartoti.
Daugiau jokio turinio