Vasara – tai metas, kai daržai džiugina spalvomis, kvapais ir gausa. Tiesiai iš lysvės nuskintas pomidoras ar ką tik nupjauta salota turi ne tik daugiau skonio, bet ir daugiau naudos sveikatai. Ir tam visai nereikia mėsos!
salotos
Šios aštriai marinuotos daržovės ne tik gardžios, bet ir sveikos – be dirbtinių priedų, pagaminamos per keliolika minučių ir suteikia galimybę išnaudoti sezono gėrybes.
Cukinija – viena universaliausių vasaros daržovių. Ji nebrangi, lengvai užauginama net balkone, nekaloringa, švelnaus skonio, bet... dažnai nustumta į sriubų ar apkepų kampą.
Karštomis vasaros dienomis vis dažniau ieškome ne tik skanių, bet ir gaivinančių patiekalų. O kas gali būti vasariškiau nei sultingas arbūzas? Ši vaisinė salotų idėja sužavės ne tik skonio receptorius, bet ir taps tikra stalo pažiba – ypač, kai patiekiama išradingai dekoruotame arbūzo dubenyje.
Holivude, kur neblėstančio grožio ir išpuoselėtos kūno formos yra beveik tokios pat įprastos kaip ir blyksintys paparacių fotoaparatai, natūralu stebėtis
Po šaltojo sezono dažnai jaučiamės pavargę, apsunkę ir stokojantys energijos. Pavasaris – puikus metas atnaujinti mitybą ir pripildyti organizmą lengvais, bet maistingais produktais.
Salotos – tai puikus būdas praturtinti savo mitybą šviežiomis daržovėmis ir vaisiais. Šiandien siūlome išbandyti netikėtą, bet ypatingai skanų derinį: apelsinai, burokėliai ir graikiniai riešutai.
Ieškote greitų, skanių ir sveikų salotų idėjos? Šios Gamink su Audrone burokėlių ir žirnelių salotos su lengvu jogurtiniu padažu taps tikru atradimu jūsų virtuvėje! Be majonezo, kupinos vitaminų, gaivios ir švelnios – jos puikiai tiks tiek prie pagrindinio patiekalo, tiek kaip lengva vakarienė ar net užkandis.
Jei ieškote lengvo, sveiko ir gardaus patiekalo, šios brokolių salotos su feta ir džiovintomis spanguolėmis yra puikus pasirinkimas.
Pavasaris – tai metas, kai organizmas prašosi lengvesnio, vitaminų kupino maisto. Būtent dabar pats geriausias laikas mėgautis šviežiais ridikėliais ir svogūnų laiškais!
Birželis – tai vidurvasaris, kai dauguma daržininkų jau džiaugiasi pirmaisiais derliaus rezultatais. Tačiau jei atrodo, kad viskas jau pasėta ir nieko naujo nebepavyks užsiauginti – klystate!
Virti kiaušiniai – vienas universaliausių produktų mūsų virtuvėje: tinka tiek pusryčiams, tiek piknikui, tiek salotoms ar net šventiniam stalui. Tačiau daugelis vis dar nežino, kiek laiko virti kiaušiniai išlieka saugūs vartoti.